Mieren voorkomen

Heb je een mierenplaag weten te bestrijden? Dan wil je vast voorkomen dat ze weer op bezoek komen! Hoe voorkom je dat mieren in je huis komen?

Niemand vind het leuk om mieren door het huis te hebben lopen. Om mieren in je huis te voorkomen, is het goed om te weten waarom de mieren naar je huis toe komen. Waar komen mieren op af? Waar mieren op af komen wil je dus niet in huis hebben! Lees verder en voorkom dat mieren naar binnen komen!

Waar komen mieren op af?

De vraag ‘Waar komen mieren op af?’ is een belangrijke vraag. Zodra je weet waar mieren op af komen kan je ervoor zorgen dat je datgene niet in huis hebt! Mieren komen alleen je huis binnen omdat ze altijd op zoek zijn naar eten. De hele dag zijn de werkster-mieren bezig met het zoeken naar voedsel. Als de mieren voedsel hebben gevonden, laten ze een geur achter zodat de andere mieren ook naar de voedselbron kunnen komen. Vooral zoetigheden vinden mieren lekker.

Mieren voorkomen door je huis schoon te maken!

Mieren komen af op etensresten. Houd je huis daarom altijd vrij van etensresten. Hieronder een paar schoonmaaktips en je huis zal minder aantrekkelijk voor mieren zijn.

Maak schoon na het eten en koken

Koken en eten kunnen er wel eens voor zorgen dat er hier en daar etensresten blijven liggen. Ruim de vuile vaat direct na het eten in. Ook kleine kruimels moeten verwijderd worden. Stofzuig de keuken en andere plekken waar kruimels op de grond liggen.

Vuilnisbakken

Probeer de vuilnisbakken dicht en zo schoon mogelijk houden. Plaats afvalcontainers zo ver mogelijk van je huis vandaan.

Leg fruit in de koelkast

Mieren vinden het zoete fruit heerlijk. Bewaar daarom al het fruit in de koelkast. In de koelkast zullen de mieren niet zo snel komen.

Verwijder ook drankrestjes

Plasjes water of ander drinken moeten ook verwijderd worden. Mieren krijgen namelijk veel dorst van al het harde werk dat ze verrichten!

Gebruik azijn

Gebruik azijn als schoonmaakmiddel. Mieren kunnen de geur van azijn niet uitstaan en blijven hierdoor weg. Ook eventuele geuren van mierenroutes zijn met het azijn weggeveegd. De meeste mensen vinden azijn ook niet zo lekker ruiken. Toch is het de moeite waard om eens met azijn schoon te maken! Voor mensenneuzen is opgedroogde azijn namelijk niet meer te ruiken.

Houd de mieren weg met geuren

Mieren houden niet van pepperLeg bij de ingang van je huis bepaalde kruiden en specerijen waar mieren een hekel aan hebben. Mieren lopen niet over een mengsel van peper met water. Ook nootmuskaat en kaneel vinden ze verschrikkelijk. ! Of leg wat sterk geurende kruiden, zoals lavendel of basilicum waar mieren eventueel naar binnen zouden kunnen komen. Wedden dat ze wegblijven?!

Verder lopen mieren niet over koper heen. Je kunt bijvoorbeeld een koperdraadje spannen waar mieren je huis in zouden kunnen lopen. Koperen euromuntjes werken natuurlijk ook! Lees in Mieren verdrijven nog meer tips om mieren weg te houden.

Een schoon huis geeft veel profijt

Het is even wat werk om heel je huis schoon te maken. Het is wel de manier om mieren in huis te voorkomen. Als mieren niets ruiken in je huis, zullen ze er ook niet komen. Ook ander ongedierte, zoals vliegen, hebben dan niets meer te zoeken. En als je een schoon huis combineert met geurtjes waar mieren een hekel aan hebben, komen ze zeker niet meer naar binnen!