Mieren verdrijven

Heb je een rij mieren door je huis lopen? Het beste is natuurlijk om mieren in je huis te voorkomen dat ze komen. Hebben de mieren toch hun weg naar binnen gevonden? Geen nood! Mieren kan je ook verdrijven.

Wil je mieren verdrijven? De beste tijd om ze te verdrijven, is vanaf het eerste moment dat je een mier in je huis vindt! Zodra de mieren een ware plaag geworden zijn, is verdrijven niet meer genoeg. Dan zit er niets anders op dan de mieren te bestrijden. Het beste om geen mieren in huis te krijgen is simpel door te voorkomen dat ze komen! Hebben de mieren toch hun weg naar binnen gevonden? Dan kan je ze nog verdrijven. Hoe verdrijf je mieren? Lees onderstaande tips om daar achter te komen.

Mieren op natuurlijke wijze verdrijven

Mieren verdrijven kan heel gemakkelijk met natuurlijke middelen. Je hebt geen super chemisch middel nodig om mieren te verdrijven. Er zijn verschillende manieren hoe je de zwarte beestjes kunt verdrijven. Wat je eigenlijk doet is de geur in de rij waar mieren lopen, te verdrijven. De mieren ruiken dan niet meer waar ze heen moeten. Er zijn ook een hoop geuren waar mieren van nature niet van houden waardoor ze weg blijven. Hieronder een aantal manieren om de mieren te verdrijven.

Babypoeder of een krijtje

Krijt tegen mierenIn babypoeder en krijt zit een bepaalde stof waar mieren weg van blijven. Dit kan je mooi gebruiken op plaatsen waar mieren hun weg je huis in vinden! Strooi wat babypoeder of teken een dikke streep met krijt voor de ingang waar de mieren steeds naar binnen lopen. Je zult merken dat de mieren daar in elk geval niet meer naar binnen komen.

Azijn met water

Mieren laten een geur achter zodat andere mieren weten waar ze naartoe moeten. Je kunt deze mierengeur gemakkelijk laten verdwijnen. Doe in een plantenspray evenveel azijn als water. Spray dan het azijnmengsel op het pad waar de mieren steeds lopen. De mieren zullen de geur van hun collegamieren niet meer ruiken en weggaan.

Koffiedik

Koffiedik tegen mierenMieren blijven weg van koffiedik. Strooi wat van de koffiedik rondom, aan de buitenkan van je huis. Je huis wordt op deze manier een stuk minder aantrekkelijk voor mieren! Ze komen niet meer terug! En nog een voordeel: katten blijven door de koffiedik ook op afstand.

Kruiden en specerijen

Er zijn veel kruiden en specerijen die een te sterke geur hebben voor mieren. Ze hebben echt een hekel aan sommige geuren. Dit is handig om te weten, want dan kunnen we die geuren gebruiken om mieren weg te houden. Bepaalde kruiden en specerijen waar mieren onder andere niet van houden zijn: peper (alle vormen), basilicum, lavendel, munt, salie, kaneel, kruidnagel en nootmuskaat. Je kunt de kruiden mengen met water en dan bij de ingang van de mieren leggen. Mieren lopen echt niet over een laagje met peper! Op deze manier kan je overal waar je geen mieren wilt hebben, de weg met sterk ruikende kruiden blokkeren.

Koper

Mieren lopen niet over koper heen. Span een koperdraadje of leg koperen euromuntjes bij de ingang waar de mieren je huis binnen treden.

Koperen muntjes

Houd je huis heel schoon!

Om de mieren uit je huis te houden is het belangrijk dat je de mierbarrières met krijt, azijn, koffiedik of kruiden specerijen regelmatig vervangt. Mieren komen vooral op etensresten af. Houd daarom je huis goed schoon zodat de mieren daar niets te zoeken hebben! Hoe je verder mieren voorkomt lees je hier.

Heb je toch nog veel last van mieren en krijg je ze niet weg? Dat zit er niets anders op dan de mieren te bestrijden. Klik hier om te lezen op welke manieren dat kan!